Drapery fun-fold cards – Hebrew Tutorial
היי! הפוסט של היום כולל הדרכה לכרטיסים מרובי-קיפולים. באנגלית כרטיסים בסגנון כזה נקראים drapery fold cards – כלומר כרטיסים עם קיפול “וילון”, בגלל ריבוי הקפלים שמזכיר קפלים של בדים. “כרטיסים עם קיפול וילון” נשמע לי שם קצת מצחיק, אז החלטתי פשוט לקרוא להם כרטיסים מרובי-קיפולים 🙂
מה שנחמד בכרטיסים הללו:
1. הם מאוד פשוטים להכנה
2. הקיפולים יוצרים מראה מרשים ואלגנטי
3. הם דרך מצויינת להשתמש בניירות 12×12 דו”צ
בקיצור – שווה! 🙂
יש הרבה טכניקות לכרטיסים בסגנון הזה. הטכניקה שנראה כאן היום יוצרת מראה א-סימטרי אלכסוני לכרטיס, ומשאירה מקום גם לברכה. אפשר להשתמש בטכניקה הזאת ליצירת כרטיסים אופקיים:
וגם ליצירת כרטיסים אנכיים:
כדי ליצור את החלק עם הקיפולים, מתחילים עם חתיכת קארדסטוק דו”צ בגודל 4 על 11.5 אינטש. מההתנסות שלי, אני ממליצה לבחור נייר שצד אחד שלו עם עיצוב בולט, והצד השני בעיצוב שקט ורגוע יותר. בכל הכרטיסים שלי השתמשתי בדפים מהסטאק המהמם Wild Flower שקניתי אצל רעותא. אני מאוד אוהבת את הסטאק הזה – הוא מאוד מיוחד ובמראה מאוד אומנותי ויפה.
חורצים את הנייר בצד הארוך ב-3, 4, 6, 7, 9 ו-10 אינטש, כמו בתרשים:
לאחר מכן, חותכים באלכסון מקו הקיפול הראשון (ב-3 אינטש), אל הקצה המרוחק, בהתאם לתרשים. חשוב לשים לב שיש שתי אפשרויות לחיתוך! ליצירת כרטיס אופקי שבו הקיפולים הולכים משמאל לימין או כרטיס אנכי שבו הקיפולים מסתיימים בצד ימין למטה, נשתמש בתרשים העליון. לדוגמא, הכרטיס הזה נוצר בעזרת התרשים העליון:
אם נרצה כרטיס שהולך בכיוון ההפוך, נשתמש בתרשים התחתון. לדוגמא, הכרטיס הזה נוצר באמצעותו:
לאחר החיתוך, נקבל את הצורה הבאה:
כעת, נדביק רצועות דבק דו”צ בקטעים ברוחב 1 אינטש שבין כל שני קיפולים “קרובים” – סך הכל 3 רצועות דבק:
בשלב הבא, מבלי לקלף את הנייר מרצועות הדבק, נקפל את קווי הקיפול בכיוונים מתחלפים ונחזק בעזרת עצם קיפול. חשוב לשים לב שהקיפולים שומרים על יישור בחלק העליון של הנייר:
ברגע שכל הקפלים קופלו וחוזקו, אפשר להדביק אותם. אני הוספתי דבק דו”צ גם בחלק האחורי של הקפלים, אבל זה לא קריטי.
מדביקים את החלק המקופל לבסיס כרטיס בגודל סטנדרטי של 4.25 על 5.5 אינטש. אני השתמשתי בקארדסטוקים עם טקסטורה של American Crafts. אם הקצה של החלק המקופל חורג מגבולות הכרטיס, אפשר פשוט לחתוך אותו עם מספריים או טרימר, כדי שיהיה מיושר יפה.
לבסוף, מחתימים את הברכה בחלק הפנוי. בכל הכרטיסים השתמשתי בחותמת “מזל טוב!” מהסט הזה של נתנאלה, עם דיו Distress Oxide. בניגוד לדיו דיסטרס רגיל, האוקסיד כוללים גם פיגמנט ולכן הם מצויינים גם להחתמות.
עוד כמה תמונות וקלוז-אפים של הכרטיסים המוכנים:
עד כאן להיום! מקווה שאהבתן ושתנסו את זה בבית 🙂 אשמח מאוד לתגובות!
כדי לקבל עדכונים על פוסטים חדשים, מוזמנות לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלי!
מתוק מאוד. תודה.
תודה רבה יעל! ❤️
מקסים! תודה על ההדרכה.
תודה רבה שרה! 🌷😊