Triple Time Stenciling – Hebrew Tutorial
היי! בדיוק לפני שנתיים פרסמתי בבלוג הדרכה לכרטיסים עם החתמה משולשת. השבוע החלטתי לחזור לטכניקה הזאת, אבל במקום להשתמש בחותמות – החלטתי להשתמש בסטנסילים.
התוצאה ממש מוצלחת בעיני! הנה הכרטיס הראשון שהכנתי בטכניקה הזאת:
הכרטיס הזה קיבל תגובות נהדרות (תודה! ❤️), והרבה ביקשו ממני להסביר על הטכניקה – אז החלטתי להכין כרטיס נוסף באותם גוונים, עם סטנסיל אחר. אם אתן רוצות עוד פרטים על הכרטיס המקורי, לחצו כאן לפוסט שהעליתי עליו (באנגלית).
הטכניקה הבסיסית
בגדול, התהליך מאוד דומה לתהליך עם החותמות, אז אני ממליצה בחום להיכנס להדרכה עם החותמות, כדי להבין את הרעיון, ואז לחזור לכאן. ההדרכה נמצאת כאן 🙂
הפעם, החלטתי לשנות את המידות של השכבות, כדי שהמאטינג יהיה יותר דק. אז אלה המידות שצריך:
1. קארדסטוק לבן בגודל 5.375″ (חמש ושלוש שמיניות) על 4.125″ (ארבע ושמינית), 4.375″ על 3.125″ ו-3.375″ על 2.125″
2. קארדסטוק שחור בגודל 5.5″ (חמש וחצי) על 4.25″ (ארבע ורבע), 4.5″ על 3.25″ ו-3.5″ על 2.25″
(כל שכבה קטנה ב-1″ מהשכבה שלפניה)
בדיוק כמו בטכניקת ההחתמות, נסדר ונמרכז את השכבות הלבנות בלבד אחת מעל השנייה. נצמיד אותן אחת לשנייה מלמטה עם וואשי טייפ או דבק חלש, כדי שלא יזוזו. כשעובדים עם סטנסילים, זה ממש קריטי! בנוסף, את השכבה התחתונה כדאי להצמיד למשטח העבודה, כדי שלא תזוז.
נמקם את הסטנסיל מעל השכבות. נשים לב שהפתחים בסטנסיל יהיו גם על המעברים בין השכבות, זה עושה את האפקט של מעבריות חלקה בין השכבות. אני ממליצה להדביק את הסטנסיל עם טייפ למשטח העבודה, כדי שלא יזוז תוך כדי עבודה.
עכשיו, ניישם דיו מעל הסטנסיל. אפשר לעשות את זה עם מברשת או ספוג, אני אישית ממליצה על מברשת כי היא יותר עדינה.
כך נראה הרקע אחרי השלב הזה:
נפריד בעדינות את השכבות אחת מהשנייה, ונדביק כל אחד מהן מעל שכבת המאטינג השחורה שמתאימה לה. לבסוף, נדביק את השכבות השונות אחת מעל השנייה. חשוב חשוב חשוב להדביק בצורה מדוייקת וישרה, כדי ליצור את ההמשכיות בדוגמא על הרקע:
לסיום, נוסיף ברכה.
הנה הכרטיס המוכן:
כמה מילים על הברכות
בתהליך שתיארתי למעלה, הרקע ממלא את כל שטח הכרטיס. לכן, כדי שהברכה תבלוט, אפשר להשתמש בתבנית חיתוך, בפאנץ’ או בחותמת, אבל צריך לוודא שהברכה באמת תבלוט ביחס לרקע.
בכרטיס שהכנתי לפוסט הזה, החלטתי להחתים את הברכה על עיגול לבן ולהוסיף מאטינג שחור, כדי שישתלב במבנה השכבתי של שאר הכרטיס.
לעומת זאת, בכרטיס הראשון שהכנתי, השתמשתי בתבנית חיתוך, והוספתי מאחוריה רקע עם וולום, כדי למתן קצת את הרקע מאחורי המילה:
אם אתן לא רוצות להסתבך, דרך נוספת היא לתכנן מראש איפה הברכה תהיה (אם משתמשים בחותמת, אפשר להחתים אותה מראש), ואז להשאיר את האזור הזה נקי או בהיר יותר.
עוד וריאציות
הטכניקה הבסיסית כוללת שלוש שכבות ממורכזות. כמובן שאפשר לשנות את ה-layout, להוסיף שכבות וכו’. יש המון דוגמאות ברשת, אפשר למצוא אותן בקלות בפינטרסט – חפשו triple time stamping cards.
עד כאן להיום! הטכניקה מאוד פשוטה וכיפית, ואפקט המעברים בין השכבות מאוד מעניין ומיוחד. מקווה שתנסו את זה בבית/בסטודיו 🙂
אהבתן? ספרו לי בתגובות!
כדי להתעדכן על פוסטים חדשים ולקבל עוד רעיונות, מוזמנות לעקוב אחרי באינסטגרם או בפינטרסט ❤️
שיהיה סוף שבוע מעולה!
– מיכל